logo
  
Keresés
> Részletes keresés
> Keresés törlése
Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Dr. Bujdosó Mihály Főorvos - Ortopéd
Cím: 4400 Nyíregyháza, Hősök tere 12. fszt. 2.Telefon: 06-30/338-4725
Telefon 2: 06-30/338-4725

Bevezető

orvos, ortopédia

Bemutatkozás

Ultrahangos csípőszűrés: Már 2 hónapos kor után van lehetőség ultrahang berendezéssel a csípők fejlettségének megállapítására. Fizikális vizsgálattal együtt komplex képet kapunk a csecsemők csípőizületi megítéléséhez. Ha szükséges, ez a vizsgálat többször is ismételhető, és nincsenek káros hatásai a babára nézve.

Gyermekek vizsgálata: Óvodás és iskoláskorban gyakoriak a járási zavarok, a lábtartási elváltozások, lúdtalp, népies nevén a „bokasüllyedés” és egyéb elváltozások. Vizsgálatunk mellett életmód, torna kezelés illetve a szükséges segédeszközök megbeszélése és kiírása is megtörténik.

Iskoláskorú és kamaszkorúak vizsgálata: A kisiskolások és a kamaszkorúak esetén változatos panaszok jelentkeznek, részben tartási hibák és gerincferdülések, az izületi terhelésekből származó csípő-, térd és boka-lábszárfájdalmak. Fizikális vizsgálattal, kezelési és életmódtanácsokkal segítünk, és ha kell rendszeresen ellenőrizzük ezen állapotokat. Megítélésre kerül gyógytorna szükségessége vagy akár időleges felmentés is. Gyógyszeres kezelést csak indokolt esetben indítunk el. Ha lehetséges természetes gyógymódokat javaslunk és kontrollált, szülőket is bevonó kezelési stratégiát választunk. Ma már a gyermekek keveset mozognak, ezért fontos a kezelés során a szülőkkel együttműködnünk.
br> Felnőttek vizsgálata: A felnőtt korosztályt már sok olyan elváltozás érinti, melyek eredete korábbra nyúlik vissza, részben szerzett kórképek, melyeket kísérő betegségek vagy foglalkozásból eredő túlterhelések is súlyosbíthatnak. Gyakori sérülések után is maradhatnak vissza olyan állapotok, melyek izületi mozgászavart vagy fájdalmakat okozhatnak. A fizikális vizsgálatok és a kezelési terv mellett szükség lehet további vizsgálatokra is, melynek összeállításában és értékelésében is segítünk. Amennyiben adott elváltozások kivizsgálása után szükséges műtéti tervezésben és annak megszervezésében is segítséget nyújtunk.

Idősek vizsgálata: Az időskorra jellemzően a kopásos, más néven „degeneratív” állapotok jellemzőek. Egy-egy gyulladásos jellegű megbetegedés pedig ebben a korosztályban már komoly fájdalmakat és mozgási nehezítettséget is okozhat. Felerősítheti a meglévő panaszokat, és sokszor külön odafigyelést, gondozást igényelnek. Mivel sok esetben egyéb betegségek miatt is gyógyszert szednek vagy szervi elváltozásaik vannak, fontos a pontos diagnózis feállítása és a kezelés megtervezése, lehetőség szerint együttes stratégia kialakítása a családtagokkal. Izületi fájdalmak esetén gyógyszeres illetve injekciós kezelésekre is van lehetőségünk.

Ebben az évben fogjuk beállítani rendelésünkre az egyik legkorszerűbb lökéshullám terápiás ESWL berendezésünket, mely mind a gyulladásos mind a kopásos jellegű izületi fájdalmak kezelésében teljesen fájdalmatlan beavatkozás és kiváló fájdalomcsillapító, tartós hatású.

Az ismert szintetikus gyógyszerek helyett vagy mellett organikus vagyis természetes alapú, orvosi tanulmányokkal igazolt gyógyhatású készítményekkel segítünk a kezelésben. Amennyiben műtéti beavatkozásra van szükség, annak megszervezésében is segíteni tudunk.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink